Japaneksperten

Reisegarantifondet

Del på Facebook

Tlf 22 11 21 56
post@japaneksperten.no

Fottur opp Mt.Fuji

Er du sprek og har lyst på en utfordring?

Kart Mt.FujiMount Fuji, 3776 meter høyt, er kanskje det mest kjente symbol på Japan. Det står sterkt i Japanernes bevissthet, og i Shinto er det en av mange helligdommer.

Klatresesongen er i juli og august. Da er alle fasiliteter åpne, og transportmuligheter til og fra Tokyo går ofte. Det er mulig også å gå i september, men da med noen begrensninger som går hovedsakelig på bemanning i noen av hyttene underveis til toppen.

Det er mange japanere som går opp til toppen i sesongen, da helst om natten, for å få med seg Buss til Mt.Fujisoloppgangen fra toppen av Fuji. Stien bærer preg av at det er mange som går. Den er bred og lett å gå, særlig i starten. Etter 6th Stop slynger den seg oppover fjellsiden, med mange små hytter underveis som er hvilestasjoner for de som går opp om natten. Mot toppen blir den etter hvert mer steinete. Fuji er jo en vulkan, og det er også mulig å gå hele runden rundt vulkankanten. Da få man hele 360 graders utsyn, og hvis været er klart kan du se skyskraperne i Tokyo. Nedstigningen går på egen trassè og er veldig lett å gå.

Oppstigningen tar rundt 4 timer fra 5th Step, 1 time å gå rundt vulkankanten (valgfritt), og i underkant 3 timer ned. Er man vant til å gå lengre turer i fjellet og har vanlig bra kondisjon skulle det ikke være problem. På grunn av høyden (3776 meter), kan det være noen som opplever ubehag (kvalme/svimmelhet), i så fall må man snu.

Veien oppVi kan tilby en rundtur til Fuji med 1 overnatting i Kawaguchi (ved Lake Kawaguchi) som ligger ved foten av Mount Fuji.

Dag 1: Avreise med buss fra Tokyo ca. 12.30
Ankomst Kawaguchi ca. kl. 14.30.
Etter å ha sjekket inn på hotellet er resten av dagen fri til å vandre rundt i Kawaguchi, som er en typisk turistby for japanske ferierende.
Middag på hotellet.

Dag 2: Tidlig frokost for å rekke 1. buss kl.07.30 til 5th. Stop på Fuji. Begynne å gå kl. 09.00.
Siste buss fra 5th Stop går ca. kl. 17.30.
Tilbake i Tokyo ca. 19.30

Veien opp til Mt.FujiVed å gå opp om natten, slik japanerne ofte gjør, kan man spare en overnatting. Dette er nok for de ganske sporty. Ta kontakt for mer detaljert beskrivelse.

Denne rundturen vil komme på ca. kr. 3050.- inkl buss og overnatting med middag og frokost (med forbehold om valutakurser etc på det aktuelle tidspunkt).

For bestilling eller spørsmål: ta kontakt på telefon eller e-post.