Japan på budsjett: mat

 

Selv om Japan regnes som et høykostland, betyr ikke det at det er umulig å reise dit på budsjett. Med litt god planlegging og noen lure tips i bakhånd kan man nyte et fantastisk opphold uten å tømme lommeboka!

I denne bloggserien vil vi ta for oss alt det grunnleggende om budsjettreise i Japan og vi starter med noe av det aller viktigste, nemlig mat.

Byen Fukayas maskot, Fukka-chan, er en populær yuru-chara. På hodet har den en hatt med purreløk, et av byens viktigste produkter. (fukkachan.com/fukka)

Japansk matkultur for tjukke og tynne lommebøker

Japan er kjent for sin rike matkultur og byr blant annet på wagyu beef og Michelin-verdig sushi, men man kan spise godt selv om man reiser på budsjett.

Over hele landet finnes det et stort utvalg av billige kvalitetsmåltid, så man trenger slettes ikke å gå sulten for å spare penger! Her er noen av våre anbefalinger til hvordan man kan få rimelige og velsmakende måltid på reise i Japan.

Allestedsnærværende konbini

Konbini er et ord det er lurt å lære seg først som sist, for den kommer til å bli en god venn på reisen. Nærbutikker (convenience stores) som 7-Eleven, Lawson og Family Mart finnes omtrent på ethvert gatehjørne og er åpen 24/7.

I motsetning til norske kiosker er prisene på en konbini svært lave og man finner et stort utvalg fersklaget mat. Populære retter inkluderer bentobokser, onigiri og ulike typer supper. En lunsj fra konbini vil som regel koste deg mindre enn 500 yen.

Slik kan en handlekurv se ut etter en tur på konbini. Her har den handlende bl.a. plukket ut en bento med curry rice, to onigiri og et bakverk med kastanjefyll.

Slik kan en handlekurv se ut etter en tur på konbini. Her har den handlende bl.a. plukket ut en bento med curry rice, to onigiri og et bakverk med kastanjefyll.

Teishoku — et måltid i flere deler

Selv om konbini-mat er toppen, er det også viktig å kunne gå ut og nyte den japanske gjestfriheten på en restaurant. Mange spisesteder tilbyr deilige sett-menyer (teishoku), som er velbalanserte måltider med faste komponenter.

Et teishoku-sett er både budsjettvennlig og sunt, og består som regel av en hovedrett med tilbehør som ris og suppe. Noen ganger følger det med drikke eller dessert. Til tross for at mye er inkludert i prisen, trenger den ikke å være høy. Å finne teishoku til under 1000 yen er ikke uvanlig!

Tonkatsu er eksempel på en rett som ofte blir servert som en del av et sett. Da følger gjerne klassisk tilbehør som ris, misosuppe og syltede grønnsaker med.

Tonkatsu er eksempel på en rett som ofte blir servert som en del av et sett. Da følger gjerne klassisk tilbehør som ris, misosuppe og syltede grønnsaker med.

Fastfood med japansk vri

Fastfoodrestauranter finner man selvsagt også i Japan, men man trenger ikke å spise middagen sin på McDonalds. Hva med å prøve Yoshinoya, en populær kjede for gyudon (tynnstrimlet biff over ris), eller CoCo Ichiban for velsmakende japansk curry? Ramen-fans vil også kunne finne flere billige alternativer, bl.a. på kjeden Ichiran.

Japansk tapas på izakaya

Vårt siste tips er å besøke en izakaya-restaurant, en type uformell japansk bar som serverer en rekke småretter ment for deling. Her vil sluttprisen variere etter hva man bestiller, men en kveld på izakaya trenger ikke å være en dyr affære.

pema-lama-6cfK0SEtpbY-unsplash.jpg

Forhåpentligvis har vår guide vist at det er fullt mulig å spise både godt og rimelig i Japan. Vi håper tipsene kan komme deg til nytte!

 
Forrige
Forrige

Den japanske tresnittkunsten

Neste
Neste

Kōyō - høstens svar på sakura